Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Η επιστροφή του βασιλιά

Ε ναι λοιπόν.....

Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής και βαψίματος, κυρίως λεπτομερειών και τελειώματος βάσεων, -παρεπιπτόντως πρέπει να τα βγάλω και καμία φώτο- επανήλθα στην ενεργό δράση αυτή τη φορά με τη μία παραλλαγή της λίστας που δημοσίευσα τον Οκτώβρη.

Η λίστα είχε κάποιες διορθώσεις συμφώνως συμβουλών που ου δώσανε τα παιδιά της guild και μπορώ να πω ότι είναι μία αρκετά πετυχημένη και καλή λίστα. Ουσιαστικά έβγαλα τα 2 aithersails και έβαλα 1 shockprow στο raider των wracks.

Σήμερα λοιπόν την δοκίμασα εναντίων των Blood Angels και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος/ χαρούμενος όχι μόνο από το αποτέλεσμα (που προφανώς φαίνεται ότι νίκησα) αλλά και γενικότερα είναι πιο ανταγωνιστική και μου δίνει περισσότερες επιλογές στο παιχνίδι και δυνατότητες για να παίξω.

Δυστυχώς φωτογραφίες δεν έβγαλα καθόλου και ούτε μπορώ επακριβώς να αναπαραστήσω τον αγώνα οπότε θα μπω κατευθείαν στα συμπεράσματα.

Οι μάγισσες έκαναν αυτό που κάνουν συνήθως. ''Κόλλησαν'' σε CC όλες τις μονάδες πεζικού των ΒΑ. Τους scouts αρχικά, μετά της 10άδα των assault marines και το furioso dreadnaught για το φοβερό διάστημα των 3 1/2 γύρων. Οι ζαριές ήταν μέτριες τόσο για μένα όσο για τον αντίπαλο και για αυτό ήρθε αυτό το  αποτέλεσμα. Ίσως οι scouts να είχαν βγει από το πρώτο charge εκτός αλλά δεν έκατσε, δεν πειράζει όμως, όλες οι άτυχες ζαριές του FD ουσιαστικά εξομάλυναν το αποτέλεσμα.

Τα ravager πάλι ήταν πρωτεύων στόχος για τον αντίπαλο και πρέπει να μάθω να τα παίζω πιο τακτικά ώστε το κόψιμο των 6'' που τους έχω βάλε επιπλέον να φέρνει καλύτερο αποτέλεσμα αν και έκοψαν κανα-δυο φορές το multi του αντιπάλου. Πρέπει όμως να τα κουνάω πιο τακτικά ώστε να συμπιέζω τον αντίπαλο πιο πολύ.

Το Razorwing ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ προσθήκη στη λίστα. Άντεξε, έκανε ζημιά και βοήθησε αρκετά στο τελικό αποτέλεσμα όπως επίσης να σημειωθεί και το flexibility του να αντιμετωπίζει όχι μόνο οχήματα αλλά και πεζικό με τους πυραύλους του.

Η προσθήκη μίας επιπλέον τριάδας trueborn δίνει πολύτιμο έξτρα αντιαρματικό πυρ και περισσότερους στόχους για να εστιάσει ο αντίπαλος. Το ίδιο έκανε και η πεντάδα απλών στρατιωτών με το 1 blaster.

Οι skourges δεν μπόρεσα να τους δοκιμάσω αν και από ότι βλέπω μπορούν θεωρητικά εύκολα να κάνουν glance στα οχήματα αλλά πρέπει να τους προστατεύω καλύτερα και ίσως θα πρέπει να κοιτάξω λίγο καλύτερα το deep strike (αν έχουν) κυρίως στη περίπτωση που παίζω δεύτερος.

Οι δύο haemonuli δεν έκαναν κάτι αξιόλογο. Προσπάθησε ο ένας να τα βάλει με τον Mephiston νομίζω έκανε και ένα ή δύο (πραγματικά τυχερά wounds) αλλά μετά ούτε καν ασχολήθηκε μαζί του. Έκαναν πάντως αυτό που έπρεπε έδωσαν το πολυτιμότατο feel no pain από την αρχή στις μάγισσες.

Τέλος οι 2 τριάδες των wracks μπορούν να κάνουν άνετα πιστεύω αυτό που πρέπει να κάνουν objective capture + objective contested.

Και για να κλείσω την αναφορά αυτή θα παραθέσω και ένα ωραίο τραγουδάκι ανεβαστικό έτσι για να γουστάρουμε....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου